Toezichthouders dragen bij aan verbeteren van de veiligheid in Stadsdeel Zuid Oost.  
 

In het winkelcentrum ?Kraaiennest? in Amsterdam Z.O. was veel overlast van hangjongeren, zwervers en junks. De kleine criminaliteit was sterk toegenomen en bewoners en bezoekers voelden zich er niet meer veilig.

In samenwerking met Politie en Stadstoezicht werd het project ?Tandem? gestart. Met als doel het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in dit stadsdeel.
Onze training voor ruim 100 betrokken medewerkers van Stadstoezicht is gericht op het verbeteren van uitstraling, signalering, melding en rapportage. Uiteraard is effectieve communicatie met burgers een zeer belangrijk trainingsonderdeel. Hoe spreek je iemand effectief aan bij ongewenst gedrag en wat kun je eigenlijk het beste doen met iemand die agressief reageert?

Het effect was een toename van de veiligheidsbeleving van bewoners en een terugloop van het aantal strafbare feiten binnen het Tandemgebied.

Op basis van deze ervaringen hebben wij onze huidige training 'Toezicht en Veiligheid' ontwikkeld, die voor de praktijk van toezichthouders zeer effectief blijkt te zijn!